• Skriptin nimi:

    Sata uutta ideaa

  • Soveltuu:

    Suurille ja pienille ryhmille

  • Työkalu:

    Flinga Wall

  • Name
  • #5 Sata uutta ideaa

Tämä tehtävä on tarkoitettu puhtaasti brainstorm-tyyppiseen ideointiin. Tarkoituksena on kerätä sovittu tavoitemäärä uusia ideoita ja sen jälkeen äänestää suosituimmat ideat esille. Tehtävä sopii hyvin esimerkiksi tilaisuuden alkuun "herättelyksi" tai osaksi minkä tahansa kehittely-prosessin vaihetta.

Tee näin:

1. Avaa Flinga ja luo uusi Flinga Wall. 

2. Avaa Flinga-taulun vasemman yläkulman valikosta kohta session settings 

3. Valitse osallistujille sopiva vastausväri, vaikkapa punainen. Jätä myös ruksi Likes -kohtaan. Paina tämän jälkeen Update-nappia


Name

4. Ohjeista osallistujia ideointi-prosessin tavoitteista. Jokaisella osallistujalla voi esimerkiksi olla tavoiteena lähettää kymmenen uutta ideaa Flingaan. Vaihtoehtoisesti prosessille voidaan asettaa yhdessä sovittu kesto, esimerkiksi kymmenen minuuttia, jonka aikana osallistujat voivat lähettää ideoitaan.

5. Kun tavoite ideoiden keräämisessä on saavutettu voidaan siirtyä äänestämään ideoista. Tässä hyödynnetään Flingan tykkäys-toimintoa. Pyydä osallistujia tykkäämään heidän mielestä vaikuttavimmista ideoista. Myös tähän voidaan määritellä tavoitemäärä tykkäyksille. Esimerkiksi niin, että jokainen osallistuja käy tykkäämässä viidestä eri ideasta.

6. Kun äänestäminen on päättynyt voidaan Flingan ideat järjestellä tykkäys-määrän mukaan. 

7. Ota ideat talteen Flingan export-työkalulla, jonka löydät vasemmalta avautuvasta valikosta kohdasta Export session.

8. Luo Flinga Wall -sessio mielellään jo ennen tilaisuutta. Jaa taulun linkki/avain osallistujille ja pyydä heitä kirjautumaan luomaasi Flingaan. Flinga luo sessiolle avainkoodin (esim. SNBMCE) jonka avulla osallistujat pääsevät kirjautumaan sessioon. Helppo tapa jakaa linkki sähköisen ympäristön kautta on kopioida Flinga -taulun nettiosoite (esim. https://edu.flinga.fi/s/SNBMCE) selaimen osoiteriviltä ja jakaa se suoraan osallistujille. 

Name

Kolme helppoa tapaa jakaa linkki: 1. Suora URL-osoite 2. Avainkoodi 3. QR-koodi. Vasemalla näkyy Flinga-session liittymistiedot ja oikealla osallistujien kirjautumisnäkymä.