• Skriptin nimi:

    Aktivoiva kysymys

  • Soveltuu:

    Suurille ja pienille ryhmille

  • Työkalu:

    Flinga Wall

  • Name
  • #1 Aktivoiva kysymys

Määritä tapahtuman aluksi Flingaan aktivoivan kysymyksen, jonka avulla saadaan esimerkiksi osallistujien aiempi tietämys helposti näkyville.Käytä tähän tehtävään Flinga Wall -työkalua. 

Tehtävän tarkoitus on aktivoida osallistujia ja valmistella heitä vastaanottamaan uutta asiaa. Osallistujien kommentit tarjoavat hyvän “tartuntapinnan” keskustelulle, sekä loistavan keinon esitellä aihetta osallistujien omien kysymysten ja pohdintojen pohjalta. Tämä myös auttaa lisäämään  kiinnostusta ja motivaatiota käsiteltävää aihetta kohtaan.

Name

Esimerkki Flinga Wall taulusta, jossa opettajan kysymys on sinisellä ja osallistujien vastaukset tulevat vihreällä värillä. 

Tee näin:

1. Avaa Flinga ja luo uusi Flinga Wall. 

2. Avaa Flinga-taulun vasemman yläkulman valikosta kohta session settings 

3. Valitse osallistujille sopiva vastausväri, vaikkapa vihreä ja päätä haluatko että osallistujat voivat myös lähettää kuvia Flingaan. Jos haluat myös että osallistujat voivat tykätä-toistensa kommenteista jätä ruksi Likes -kohtaan. Paina tämän jälkeen Update-nappia


Name

4. Kirjoita message-kenttään aktivoiva kysymyksesi. Valitse tähän jokin eri väri kuin mitä osallistujat käyttävät. 

5. Luo Flinga Wall -sessio mielellään jo ennen tilaisuutta. Jaa taulun linkki/avain osallistujille ja pyydä heitä kirjautumaan luomaasi Flingaan. Flinga luo sessiolle avainkoodin (esim. SNBMCE) jonka avulla osallistujat pääsevät kirjautumaan sessioon. Helppo tapa jakaa linkki sähköisen ympäristön kautta on kopioida Flinga -taulun nettiosoite (esim. https://edu.flinga.fi/s/SNBMCE) selaimen osoiteriviltä ja jakaa se suoraan osallistujille. 

Name

Kolme helppoa tapaa jakaa linkki: 1. Suora URL-osoite 2. Avainkoodi 3. QR-koodi. Vasemalla näkyy Flinga-session liittymistiedot ja oikealla osallistujien kirjautumisnäkymä.