• Skriptin nimi:

    Backchannel

  • Soveltuu:

    Suurille ja pienille ryhmille

  • Työkalu:

    Flinga Wall  • Name
  • #2 Backchannel

Flinga Wall toimii loistavasti erikokoisten tapahtumien taustakanavana kommenteille. Sen avulla voidaan helposti kerätä osallistujien lähettämiä kommentteja, ajatuksia, ideoita, ja kysymyksiä kaikkien nähtäville. Se mahdollistaa vuorovaikutuksen syntymisen suuremmankin osallistujamäärän kanssa.

Kommentteja voidaan kerätä luentojen, seminaariesitysten tai vaikkapa paneelikeskusteluiden taustalla.  

Tee näin:

1. Avaa Flinga ja luo uusi Flinga Wall. 

2. Avaa Flinga-taulun vasemman yläkulman valikosta kohta session settings 

3. Voit hyödyntää vaikka kahta eri väriä ja luoda niille oman merkityksen. Esimerkiksi sininen väri kehitysehdotuksille ja keltainen kysymyksiä varten.  Jos haluat myös että osallistujat voivat tykätä-toistensa kommenteista jätä ruksi Likes -kohtaan. Paina tämän jälkeen Update-nappia


Name

4. Kirjoita message-kenttään ohjeistuksesi osallistujille. Jos hyödynnät eri värejä, niin muista mainita niiden merkityksistä osallistujille.

5. Tilaisuuden aikana voidaan viestit järjestää kolmella eri tavalla. Perusoletus on että viestit näkyvät tulojärjestyksessä vanhin ensin. Voit vaihtaa tämän toisinpäin, jolloin uusin viesti tulee aina ensimmäiseksi. Jos osallistujia on ohjeistettu tykkäämään kommenteista, voidaan viestit järjestää myös tykkäysten mukaan. Tämä on kätevä tapa tarkastaa mitkä aiheet/kysymykset ovat herättäneet eniten kiinnostusta.

6. Luo Flinga Wall -sessio mielellään jo ennen tilaisuutta. Jaa taulun linkki/avain osallistujille ja pyydä heitä kirjautumaan luomaasi Flingaan. Flinga luo sessiolle avainkoodin (esim. SNBMCE) jonka avulla osallistujat pääsevät kirjautumaan sessioon. Helppo tapa jakaa linkki sähköisen ympäristön kautta on kopioida Flinga -taulun nettiosoite (esim. https://edu.flinga.fi/s/SNBMCE) selaimen osoiteriviltä ja jakaa se suoraan osallistujille. 

Name

Kolme helppoa tapaa jakaa linkki: 1. Suora URL-osoite 2. Avainkoodi 3. QR-koodi. Vasemalla näkyy Flinga-session liittymistiedot ja oikealla osallistujien kirjautumisnäkymä.