• Skriptin nimi:

    Aktivoiva Aivomyrsky

  • Soveltuu:

    Pienryhmille

  • Työkalu:

    Flinga Whiteboard  • Name
  • #6 Aktivoiva Aivomyrsky

Tämä skripti soveltuu hyvin pienryhmätyöskentelyyn. Ideana on hyödyntää osallistujien tietoja ja taitoja sekä soveltaa niitä yhteisöllisen ideoinnin (brainstorming) muodossa. Tavoitteena on aktivoida osallistujia, sekä kerätä yhdessä uusia ideoita / ajatuksia. 

Tee näin:

1. Valmistele Flinga jo ennen varsinaista tilaisuutta. Kirjaudu sisään Flingaan ja luo uusi Flinga Whiteboard.

2. Avaa Flinga-taulun vasemman yläkulman valikosta kohta Session settings.

3. Valitse osallistujille käyttöön yksi väri sekä objekti esimerkiksi keltainen ja Square-objekti. Poista ruksit muista vaihtoehdoista ja paina lopuksi Update-nappia.


Name

4. Valitse Flinga taulun yläpalkista objektiksi Title ja kirjoita message-kenttään ideoinnin ohjeet / otsikko.

5. Ohjeista osallistujia sijoittamaan oman ideansa otsikon ympärille. Tehtävä voidaan tehdä joko jakamalla osallistujat pienryhmiin jotka pohtivat ideoita ensin yhdessä ja lähettävät sitten yhteisen mietityn vastauksensa Flingaan. Tämä on hyvä tapa saada Flingaan kerättyä pohditumpaa sisältöä, kun idea on ensin läpäissyt ryhmän yhteisen mielipiteen. Pienemmällä osallistujamäärällä voidaan sopia, että jokainen osallistuja lähettää esimerkiksi viisi uutta ideaa Flingaan.

6. Kun ajatukset on saatu kerättyä otsikon ympärille, niin on hyvä käydä yhteisesti lähetettyjä ajatuksia läpi ja herätellä laajempaa keskustelua aiheesta. Jokainen ryhmä voi esimerkiksi perustella lähettämänsä ideat muulle ryhmälle. Kerätyt kommentit voidaan ladata Flingasta (taulukkomuodossa) export session - napista joka löytyy pääasetukset valikosta.


Name

Esimerkki Flinga Whiteboard taulusta, jossa ideat näkyvät järjestettynä otsikon alle.

7. Ideointiprosessia voidaan myös suoraan jatkaa esimerkiksi  #8 Jäsennä & Ryhmittele-skriptin avulla.

8. Jaa Flinga-taulun linkki/avain osallistujille ja pyydä heitä kirjautumaan luomaasi Flingaan. Flinga luo sessiolle avainkoodin (esim. SNBMCE) jonka avulla osallistujat pääsevät kirjautumaan sessioon. Helppo tapa jakaa linkki sähköisen ympäristön kautta on kopioida Flinga -taulun nettiosoite (esim. https://edu.flinga.fi/s/SNBMCE) selaimen osoiteriviltä ja jakaa se suoraan osallistujille.

Name

Kolme helppoa tapaa jakaa linkki: 1. Suora URL-osoite 2. Avainkoodi 3. QR-koodi. Vasemalla näkyy Flinga-session liittymistiedot ja oikealla osallistujien kirjautumisnäkymä.