• Skriptin nimi:

    Jäsennä & Ryhmittele

  • Soveltuu:

    Pienryhmille

  • Työkalu:

    Flinga Whiteboard  • Name
  • #8 Jäsennä & Ryhmittele

Tämä skripti soveltuu hyvin pienryhmätyöskentelyyn ja toimii esimerkiksi hyvänä jatkona #7 Aktivoiva Aivomyrsky -skriptille. Ideana on jatkaa yhteiskehittelyä jäsentämällä aiemman ideointi-session tuloksia sekä hyödyntää osallistujien tietoja ja taitoja  yhteisöllisen tiedonrakentelun (co-creation) muodossa. 

Tee näin:

1. Valmistele Flinga jo ennen varsinaista tilaisuutta. Kirjaudu sisään Flingaan ja luo uusi Flinga Whiteboard.

2. Avaa Flinga-taulun vasemman yläkulman valikosta kohta Session settings.

3. Valitse osallistujille käyttöön useampi väri sekä objekteista Square-objekti. Poista ruksit muista vaihtoehdoista ja paina lopuksi Update-nappia.


Name

4. Jos jatkatte Aktivoiva Aivomyrsky -prosessia, niin lähtökohtana Flingassa tulisi olla jo valmiina joukko ryhmittelemättömiä ajatuksia ja ideoita.

Name

Esimerkki Flinga Whiteboard taulusta, jossa ideat näkyvät järjestettynä yhteisen otsikon alle.

6. Kun ideat on saatu ryhmiteltyä, niin on hyvä käydä yhteisesti lähetettyjä ajatuksia läpi ja herätellä laajempaa keskustelua aiheesta. Jokainen osallsituja voi esimerkiksi perustella lähettämänsä ideat muulle ryhmälle. Kerätyt kommentit voidaan ladata Flingasta (taulukkomuodossa) export session - napista joka löytyy pääasetukset valikosta.

7. Jaa Flinga-taulun linkki/avain osallistujille ja pyydä heitä kirjautumaan luomaasi Flingaan. Flinga luo sessiolle avainkoodin (esim. SNBMCE) jonka avulla osallistujat pääsevät kirjautumaan sessioon. Helppo tapa jakaa linkki sähköisen ympäristön kautta on kopioida Flinga -taulun nettiosoite (esim. https://edu.flinga.fi/s/SNBMCE) selaimen osoiteriviltä ja jakaa se suoraan osallistujille.

Name

Kolme helppoa tapaa jakaa linkki: 1. Suora URL-osoite 2. Avainkoodi 3. QR-koodi. Vasemalla näkyy Flinga-session liittymistiedot ja oikealla osallistujien kirjautumisnäkymä.